Најава предавања: „Кога убија закон о фемициду?“

Савремена породица пролази кроз бројна искушења и изазове. Основу ћелију друштва на разне начине угрожавају многи друштвени процеси. Можемо рећи да су неки и свјесно усмјерени против породице, а неки по самој својој природи доводе до отуђености чланова породице једних од других. Све то доприноси слабљењу породице. Како да породично гнијездо сачувамо од искушења?

Република Српска пролази кроз процес мијењања породичног законодавства и његовог прилагођавања међународним стандардима. Да ли знамо које су посљедице увођења нових и до сада непознатих института у наше законодавство као што је „фемицид“?

Потрудили смо се да одговоре на питања и дилеме које муче родитеље и породицу уопште, добијемо од стручних и квалитетних научних сарадника и публициста који се боре за породицу и очување основних постулата наше вјере и традиције.

У сусрет празницима желимо да пошаљемо поруку важности очувања породице, традиције и вриједности за које су се кроз вијекове борили и изборили наши преци.

 

Задовољство нам је да најавимо стручно предавање „Кога убија закон о фемициду- Противпородичне идеологије у свету и код нас“.

Предавање ће се одржати у Бијељини у суботу 23. децембра са почетком у 18 часова у Галерији Центра за културу“Семберија“.

Предавачи:

др Владимир Димитријевић, научни сарадник, православни публициста,

Марија Стајић, научни сарадник, Координатор Коалиције за природну породицу и

др Душан Илић, научни сарадник.

 

Одржано предавање „Кога убија закон о фемициду? Противпородичне идеологије у свијету и код нас“

Неприхватљивост термина „фемицид“ у законодавству Републике Српске

Допис Удружењима жена поводом термина „фемицид“ у новом закону

Примједбе на Нацрт закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама Републике Српске