Колизија надлежности

 Инфилтрација незаконских рјешења у образовање и колизија надлежности са другим државним органима или установама су проблем који тражи пажњу и одговор јавности.

Примјери су:

 • имплементација и форсирање неакредитоване онлине наставе
 • погрешна тумачења прописа и надлежности из своје области рада
 • избјегавање одговорности давањем усмених „наређења“
 • избјегавање одговорности непотписивањем докумената или са потписом ненадлежне особе
 • незаконито проширивање количине података (евиденција) о ђацима, члановима породице
 • незаконито вођење медицинских евиденција, затим уништење истих
 • незаконито вршење медицинских процедура и процјенa                итд.

До рјешења се не може доћи слијепим слушањем страних савјетника или преписивањем програма (начина) рада од ЕУ или свјетских организација, који креирају велики дио ових проблема, него притиском на домаће државне органе и на друге начине.


ПРИЈАВИТЕ ЛИЦА ИЗ ШКОЛСКО-ОБРАЗОВНОГ СИСТЕМА- за извршење радњи ван Устава и прописа, које индиректно или директно угрожавају дјецу:

 • надлежним инспекцијама
 • руководству школе
 • полицији
 • министарствима

Родитељи, ви штитите своју дјецу, и дајете им вријеме и љубав онако како им држава никада не може дати. Дјеца нису власништво државе нити постоји икаква дозвола да појединци уз образовног система или школа малтретира дјецу!

Родитељи, без указивања на проблем или криминалну радњу, не може се очекивати ни рјешење. Неодговорним или криминалним особама из државних институција одговара да не пријављујете криминал и кршење Устава и закона. Народ има моћ над институцијама државе. Институције државе плаћа народ преко пореза, даје им плату, и они су дужни да поступају по законима и прописима. Имате пуно право да тражите да се нпр. љекар, наставник и полицајац понашају у складу са нормалним законима и прописима, а да игноришете оне наредбе/процедуре издане усмено некоме или ново донесене законе и поступке, који се косе са Уставом.

Просвјетари, једна од одлика зрелости (личности) је одговорност, преузети одговорност за своје поступке. Ви који спроводите незаконите радње или оно што се коси са етиком и људскости, нарочито над дјецом, преузмите одговорност или престаните то да радите. Уколико не смијете да преузмете одговорност за  радње за које сте надлежни, свима је одмах јасно да радите лошу ствар. Лоше одлуке и избјегавање одговорности вам родитељи, ни дјеца, неће заборавити.

Захтјев за приступ информацијама -тражени законски акти и докази на основу којих су спровођене против-епидемијске мјере у школском систему

Школе добиле препоруке, а спроводе све као да је обавеза (2021)

Све већи притисак на дјецу и родитеље у школама за ношење маски

Упутили смо дописе на адресе неколико школа у Републици Српској

 

Незаконито поступање појединих школских установа у РС око увјерења о успјеху ученика на полугодишту

Одговори институција из Републике Српске везано за еДневник

Данас су учитељи заборавили разлог свог постојања