Маске за дјецу – непотребне и опасне по здравље

Ношење  „заштитне“  маске наноси вишеструку штету дјеци, списак посљедица дуготрајног ношења је огроман.

Дјеца нису угрожена од Ковид-19, и маска је само још једна од непотребних мјера, које су спровођене без стварног упоришта у науци. Такође су се дешавале и нелогичне ситуације у спровођењу мјера, нпр. док су дјеца била приморавана да носе маске, политичари и одрасли ходали су без маски, или, родитељи су дјеци стављали маске, док их они сами нису тада носили.

Одрасли нису учинили довољно да ослободе дјецу ношења маски у протеклом периоду, упркос апелима које су слала нека удружења за заштиту дјеце, морални љекари и друге особе које су схватиле да маске наносе штету, што је потискивано и цензурисано у медијима. Заштитне маске за дјецу биле су званично препорука, али препорука се спроводила као да је обавеза. Дјеца су била изложена додатним пријетњама или притисцима, ако их је маска гушила или нису хтјели да је носе, од стране вршњака, образовног кадра и родитеља, што је био додатни удар на психу дјеце.

Квалитет и безбједност маски није било могуће контролисати ни у уређеним државама, а креирана је и огромна количина отпада након њиховог одбацивања. Завршиле су у обичном отпаду, умјесто да буду посебно третиране (као биолошки отпад у току пандемије).

Недостатак кисеоника који оштећује развој мозга код малишана је само једна у низу физиолошких појава са штетним посљедицама . Од раније су постојале студије (највише за одрасле и мањи број за дјецу) које су показивале низ штетних појава везаних за дуготрајно ношење заштитних маски различитих врста. Колико год да се у медијима износи аргумената да су маске биле потребне и корисне, независне научне студије, као и пракса, показују да је наношена штета, и да је нека штета остала трајна или тешко поправљива (примјер Италија).

Имају ли дјеца право да дишу без малтертирања? (инфо-летак)

Драги родитељи, молимо немојте због страха, конформизма, несвјесности, незнања, понашања околине, да уништавате здравље свог дјетета.

Прочитајте више, потражите на линку испод доказе којима можете заштитити вашу дјецу од ношења штетних маски:

Права наука и истина, о заштитним маскама

Захтијевамо да дјеца дишу без малтретирања

Плакати и постери

Брошуре и прилози за документа

ОДРЖАНА ЈАВНА ДИСКУСИЈА „Здравствени, психолошки и правни аспекти противпандемијских мјера“

Политичари и дјеца, фотографија из истог периода