Потреба јавне расправе и укидања цензуре

У неколико протеклих година, стручне моралне особе које су упозоравале на пропусте, опасности и криминал везан са пандемијом систематски су цензурисане у главним и најутицајнијим медијима широм свијета.

Одлуке и савјете о имунизацији становништва доносила су јавности непозната „стручна“ лица са врло дискутабилним мотивима (примјер ФБиХ, Србија). Њихов рад остао је нетранспарентан, нису дозвољавали сучељавање са супротним мишљењем,  и потребно је да се њихов утицај расвијетли радом тј. истрагом одговарајућих државних органа.

Предлажемо непрекидно очување културе дијалога, сучељавања различитих мишљења у стручним дебатама и укидање цензуре медија, као и прекид прогона стручних моралних особа које су остале заиста вјерне медицинској етици.

С обзиром да је у току највећа корупцијска афера у Европској унији око набавке експерименталних имунизационих средстава, као и да постоји повезаност са догађајима у свијету и код нас, не може се дозволити да интереси крупног капитала угрозе дјечја и људска права.

Наше удружење је покренуло и учествовало у неколико дискусија, презентација и предавања како би се омогућило јавности да се проблем реалније сагледају и дође до бољих рјешења здравствено-образовне кризе. Све више званичника из страних држава (нпр. Канада, Њемачка, Србија) јавно се извињава и признаје да су мјере предузете око епидемије биле погрешне, остаје још признање да вакцине против Ковид-19 не раде свој посао и да неко одговара за то.

 

 

Одржано предавање „Оправданост и сигурност HPV вакцине за дјецу“

ОДРЖАНА ЈАВНА ДИСКУСИЈА „Здравствени, психолошки и правни аспекти противпандемијских мјера“

Проф др Бјелаковић: Ништа се не зна о касним реакцијама на вакцине!

Јеремић уранио са изјавом- Вакцинација добра, исплатио се ризик с Кином

Пандемијске лажи- ко је крив за преминуле и болесне након пандемије?

Podsvjesna manipulacija mase ili kako nam mediji peru mozak

UŠUTKIVANJE ZNANSTVENIKA Otkazana znanost