Захтијевамо да дјеца дишу без малтретирања

ИМАЈУ ЛИ ДЈЕЦА ПРАВА ДА ДИШУ БЕЗ МАЛТРЕТИРАЊА?

Драги родитељи, желимо да подијелимо са вама наша сазнања везано за подмуклу опасност која вреба нашу дјецу.

Да ли опажате домаће и стране политичаре који не носе маске, док нашу дјецу тјерају да носе?   Пандемија КОВИД-19 је неосновано увела низ превентивних мјера, међу којима је ношење маске.

Родитељи, немојте остати неинформисани и пасивни, ви сте задња брана од погрешних одлука државе и система, који не воде рачуна о здрављу дјеце како тврде, већ напротив – неодговорно угрожавају ваше дијете!!!

За увођење ове превентивне и заштитне мјере:
⃝     Нису консултоване одговарајуће научне установе с циљем доказивања безбједности ове мјере. Игнорисан је велики број ранијих студија у вези за маскама и вирусима и није дозвољена стручна дебата.
⃝      Нису испоштоване све законске процедуре. Све мјере борбе против КОВИД-19 су донесене у „сивој зони законодавства“, зато што некад нису потписане и често су у сукобу са Уставом као највишим законским актом, што их аутоматски чини ништавним. Мјере су често у форми препорука, али док стигне до спровођења у предшколској/школској установи, особе које их контролишу или извршавају поступају као да су законска обавеза. Препоруке нису закони. Ово је трик глобализма који се ослања на неинформисаност и непознавање закона од стране родитеља и дијела просвјетних радника.

Проблеми у набавци и употреби (апликацији) заштитних маски:
⃝     Код боравка у истој просторији, сви присутни удахну исти ваздух из непровјетраване просторије, наравно зависно од величине школске просторије, у року од нпр. 15-30 минута.
⃝     Најпростија логика (која не треба научни тест) је да је вирус величине 20 нм, а већина маски на тржишту, као и оних из кућне радиности (памучне) пропушта ову величину честица.
⃝     Готово све нама доступне маске пропуштају ваздух без филтрације, између лица и ивица маске.
⃝     За хируршке маске се прећуткује да оне штите од бактерија и тјелесних текућина, а не од вируса.
⃝     Нису испитани конкретни модели маски на специфичним тестовима на пролазак КОВИД-19, тј. требало је извршити теренски тест са узрочником КОВИД-19 да се утврди стварна ефикасност.
⃝     Нису испитане остале опасности које долазе од типа материјала од којег је маска израђена: хемијска опасност ако је платно третирано бојом или избјељивачем, удисање пластичних влакана, употреба врло токсичног графен оксида у маскама, синтетичких полимера, трагови тешких метала, итд.
⃝     Пошто се не врши права техничка контрола маски које се увозе, не постоји гаранција да нпр. маска са токсичним филтером од графен оксида коју је одбила нека држава ЕУ, не заврши у БиХ.
⃝     Нама су недоступне или су прескупе маске које заиста могу да зауставе вирус величине SARS-COV-2 . Не треба заборавити да сама маска није довољна, потребно је покрити и очи, чиме долазимо до крајности, да треба имати читаво одијело какво се користи за посебно опасне смртоносне заразе.
⃝     Непотребно оптерећење буџета породица (и читаве државе), за мјеру заштите која не штити.

Посљедице по нашу дјецу могу бити привремене или трајне/неизљечиве:
⃝     Ваздух издахнут под маском садржи CO2 који има низ штетних ефеката и оштећује мождане ћелије.
⃝     Алергијске реакције, дерматозе, оралне и денталне промјене, иритантни ринитиси, главобоље, пад психо-моторичких способности, нарушавање видног поља, повећана предиспозиција за вирусне и друге инфективне болести, синдром исцрпљености због маске (MIES), погоршање постојећих стања и болести…
⃝     Анксиозност, депресивно расположење, пад нивоа комуникације, развој емотивно „хладне“ личности, пораст психосоматских и стресом индукованих болести, потешкоће са концентрацијом…
⃝     Списак посљедица је огроман. Уз све набројано често се дешава и успостављање погрешне дијагнозе, што води до погрешног лијечења. Дјеца ријетко оболијевају, имају блаже симптоме, и врло ријетко (ако имају удружене друге тешке болести, статистика је два дјетета на милион болесне дјеце), умиру од КОВИД-19, што чини употребу маске додатно бесмисленом.
⃝     Активирање одговора на стрес „бори се или бјежи“, хронично стање стреса, страх, раздражљивост итд. Инсистирање на спровођењу бесмислене мјере, за SARS-COV-2  који је за дјецу готово безопасан респираторни вирус, дјецу доводи у лоше психичко стање са могућим дуготрајним посљедицама, јер су непотребно и годинама изложени атмосфери страха.

Молимо вас да добро размислите о прочитаном, јер ви имате моћ да дјеловањем у образовној или васпитној установи обуставите медицинске и правно потпуно неосноване превентивне и заштитне мјере, укључујући и непотребно ношење маски. 

Имају ли дјеца право да дишу без малтертирања? (инфо-летак)

Знанствени докази о недјелотворности маски за лице (Хрватска удруга родитеља активиста -ХУРА)

„На маскама смо погрешили, ни мање ни више“ -бивши Министар здравља Француске

Апел родитељима и просвјетним радницима!

Маске за дјецу – непотребне и опасне по здравље

Превели смо други важан научни рад о штетности ношења маски за дјецу

Брошуре и прилози за документа