Хемијска средства у школама -опасност за дјецу

ХЕМИЈСКА СРЕДСТВА ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ

Драги родитељи, желимо да вас упозоримо на једну тиху и подмуклу опасност која вреба нашу дјецу.

У модерном начину живљења сви смо изложени разним опасним хемикалијама из козметике, хране, разних производа, појединачном, али и њиховом кумулативном/заједничком дјеловању које није испитано у свим комбинацијама. Актуелна пандемија је неосновано увела низ мјера, међу којима је и учестала дезинфекција просторија и честа дезинфекција руку.

Родитељи, немојте остати неинформисани и пасивни, ви сте задња брана од погрешних одлука државе и система, који не воде рачуна о здрављу дјеце како тврде, већ напротив – неодговорно угрожавају ваше дијете!!!

За увођење ове мјере дезинфекције:
⃝    
Нису консултоване одговарајуће научне установе да докажу безбједност ових мјера дезинфекције, тј. хемијских средстава за дезинфекцију руку, нити постоје релевантне студије.
⃝     Нису испоштоване све законске процедуре. Све мјере борбе против КОВИД-19 су донесене у „сивој зони законодавства“, зато што некад нису потписане и често су у сукобу са Уставом као највишим законским актом, што их аутоматски чини ништавним. Мјере су често у форми препорука, међутим особе које их спроводе или контролишу у предшколској/школској установи, поступају као да су законска обавеза. Препоруке нису закони. Ово је трик глобализма који се ослања на неинформисаност и непознавање закона од стране родитеља и дијела просвјетних радника.

Проблеми у употреби/апликацији хемијских средстава за дезинфекцију:
⃝    
Често се за дезинфекцију руку користе средства (понекад разблажена) која су намијењена за третирање површина, а не коже (посебно оне најосјетљивије коже, коже дјетета).
⃝     Након прскања руку, аеросол остаје да лебди у ваздуху и сви у домету аеросолног облака га удишу, а маске које не штите од вируса не могу да заштите ни од удисања опасне хемикалије.
⃝     Пречесто пребрисавање просторија хемијским дезинфекционим средствима (која су често опаснија и агресивнија од обичних средстава за чишћење) оставља испарење у ваздуху и физичко присуство на површинама. Свака хемикалија потенцијално веома дуго остаје на површинама на којима сједе или их додирују ученици. Заблуда је да кад испари мирис, нема више ни хемикалије. Немојте заборавити да се, нпр. концентрисани хлор (који је основа неких средстава за чишћење), користио као бојни отров и да у непровјетреној просторији или код недовољног временског размака од третирања просторија до боравка ученика, хлор може бити присутан у недозвољеној концентрацији када дјеца уђу у просторије.
⃝     Нико не анализира могуће комбиновање двије опасне хемикалије (кад се набаве различита средства и користе без правилног размака у истом простору), која креирају трећи много опаснији спој.
⃝     Непотребно оптерећење буџета школе (или читаве државе), која ионако има проблема да обезбједи средства за нпр. тоалетни папир или обичне/течне сапуне за дјецу.

Посљедице по нашу дјецу могу бити привремене или трајне/неизљечиве:
⃝    
Имамо све више дјеце са респираторним проблемима, којима се дешава и успостављање погрешне дијагнозе, што води до погрешног лијечења. Дјеца ријетко оболијевају, имају блаже симптоме, и врло ријетко (уз друге теже придружене болести) умиру од КОВИД-19. Симптоми тровања од удисања хем. средства, често личе на симптоме КОВИД-19 (нпр. кашаљ, тешкоће у дисању), чиме се непотребно ствара ометајуће стање узбуне у разреду и школи. Једно од могућих озбиљних обољења након тровања дезинфекционим средствима које даје врло тешку клиничку слике је алвеолитис, чији најтежи случајеви завршавају и на респираторима.
⃝     Имамо све више дјеце са појавом екцема и дерматитисом.
⃝     Осјећај стезања у грудима, повраћање или мучнина код дјеце могу бити симптоми хемијског тровања. Љекари их често припишу стресу или другим узроцима и дају погрешну дијагнозу.
⃝     Главобоље код дјеце и запослених.
⃝     Инсистирање на спровођењу бесмислене превентивне и заштитне мјере за SARS-COV-2 респираторни вирус, који је за њих можемо рећи готово безопасан, дјецу доводи у лоше психичко стање са могућим дуготрајним посљедицама, јер су непотребно и годинама изложени атмосфери страха.

Молимо вас да добро размислите о прочитаном, јер ви имате моћ да дјеловањем у образовној или васпитној установи обуставите медицинске и правно потпуно неосноване мјере, укључујући и непотребну дезинфекцију дјечјих руку.

Хемијска средства у школама -опасност за дјецу (инфо-летак)

Знанствени докази о штетности дезифицијенса (Хрватска удруга родитеља активиста -ХУРА)

Брошуре и прилози за документа

ОДРЖАНА ЈАВНА ДИСКУСИЈА „Здравствени, психолошки и правни аспекти противпандемијских мјера“

Научни текстови, књиге и радови против преварних PCR тестова