Допис Фонду здравственог осигурања Републике Српске за бесплатне сензоре нивоа шећера за дјецу са дијабетесом

На захтјев родитеља чија дјеца болују од аутоимуног дијабетеса типа 1, упутили смо допис Фонду здравственог осигурања Републике Српске у коме смо указали на чињеницу да дјеца земаља у окружењу имају право на сензоре за мјерење нивоа шећера у крви чије трошкове набавке сноси Фонд.

Упутили смо захтјев да  се од стране Фонда здравственог осигурања Републике Српске предузму све потребне активности како би дјеца обољела од аутоимуног дијабетеса типа 1 у Републици Српској имала иста права и могућности као и њихови вршњаци из Србије, Хрватске и Федерације БиХ. Од Фонда смо добили одговор и обећање да ће од јануара 2023. године и дјеца у Републици Српској имати право на бесплатне сензоре.

Документ (8.9.2022): Захтјев Фонду здравственог осигурања Републике Српске- обезбјеђивање сензора за мјерење нивоа шећера у крви

Дио активности нашег удружења биће у наредном периоду усмјерен на побољшање права дјеце из области здравствене заштите и у том смислу биће предузет низ акција.

Позивамо све родитеље чија дјеца болују од хроничних болести, ријетких обољења… да нас контактирају и изнесу проблеме са којима се свакодневно сусрећу. Учинићемо све што је у нашој моћи да заједно покушамо створити неке боље услове живота и одрастања болесне дјеце. Можете нам писати на адресу е-поште или преко Facebook/Viber групе.