Закон против насиља или закон против породице: сажетак

Нацрт закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама је злоупотреба повјерења људи и штетан за наше друштво, зато што умањује значај породице и повећава заштиту жена по основу рода (а не пола)! Усвајањем овог закона ће заступници родне (woke, queer, LGBTIQ+) идеологије да добију свој закон (први у БиХ) коме у називу стоји и ријеч породица.

Најекстремније двије ствари у Нацрту закона су педофилија и израз „фемицид“.

Република Српска ће, усвајањем овог закона, да легализује педофилију. У њему се женом сматрају и дјевојчице и дјевојке које нису навршиле 18 година.

Увођењем израза „фемицид“ Република Српска ће да озакони родну идеологију. Према ономе што стоји у образложењу, ријеч фемицид означава „насиље према женама по основу рода“. Додатно, овим посебним термином фемицид, наше друштво се жигоше као да заиста постоји друштвено прихваћена мржња према женама, што није истина.

Важећи закон против насиља у породици који је раније оцијењен као добар, као први, или као одличан и најбољи у региону, намјерно није побољшаван у дијелу заштите жртве, него је направљен нови нацрт да уведе нове термине, и који је тиме у старту противуставан.  Огроман низ лоших посљедица по стање друштва и породице који се дешава у неким државама десиће се и код нас, ако дозволимо да буде коначно изгласан за 60 дана.

Добро јутро, Републико Српска! Пробуди се! Прошло је пет до 12.


Посланици у НС РС могу још увијек одбацити овај нацрт и закон.

Шта можете учинити? Како се обратити особама које могу да зауставе доношење закона?

Погледајте линк испод:

Шта можете учинити? Како се обратити особама које могу да зауставе доношење лошег закона против насиља?

Постојећи закони (Кривични законик РС, и Закон против насиља у породици) могу се уредити и побољшавати без увођења нових термина, а дјеца и одрасли не смију сe правно спајати у дефиницијама.


Шире образложење прочитајте у овом тексту:

Закон против насиља или закон против породице!?

Примједбе на Нацрт закона о заштити од насиља у породици и насиља према женама Републике Српске