Превели смо други важан научни рад о штетности ношења маски за дјецу

Достављамо вам други научни рад о заштитним маскама који је превео наш тим преводилаца. Издвојите мало времена и прочитајте, а приложени рад слободно можете искористити као аргумент у одбрани Вашег става да нисте сагласни са приморавањем дјеце на ношење маски у школама.

Такође не заборавите да су у школама дате „Препоруке“ које вама родитељима дају могућност да одлучите шта је у најбољем интересу Вашег дјетета. Двије године слушамо медијске поруке „слушајте струку“, „вјерујте науци“, па се оправдано питамо гдје су научни радови који говоре у прилог томе да су маске безбједне и ефикасне (да штите од вируса). Таквих научних радова нема и нећете их наћи!

Наше министарство здравља и Институт за јавно здравство немају податке којима могу потврдити да су маске безбједне и ефикасне за употребу код дјеце, због чега термин „Препорука“ коју су вам дали добија ново значење. Ви одлучите шта је најбоље за ваше дијете, да ли је то препорука или научне чињенице које су непобитне, а то је да је за развој дјечијег мозга потребан кисеоник.

Размислите о томе!

Веома користан научни рад који обилује подацима о вишеструко штетним ефектима маски: Да ли је маска која прекрива уста и нос ослобођена нежељених нуспојава у свакодневној употреби и без потенцијалних опасности

 

Резиме (апстракт) рада:

Многе земље увеле су захтјев за ношењем маски у јавном простору због сузбијања SARS-CoV-2, што наведено чини уобичајеним у 2020. години. До сада није било свеобухватне истраге о штетним ефектима које маске могу изазвати. Циљ је био пронаћи, тестирати, оцијенити И саставити научно доказане нуспојаве ношења маски. За квантитативну евалуацију, узете су 44 углавне експерименталне студије, а за садржајну евалуацију пронађено је 65 публикација. Литература је открила релеватне штетне ефекте маски у бројним дисциплинама. У овом раду позивамо се на психичко и физичко погоршање, као и на више симптома описаних због њихове досљедне, понављајуће и уједначене презентације из различитих дисциплина, као Синдрома исцпрљености изазване маском (MIES). Обективизирали смо евалуацију доказом промјена у физиологији дисања носилаца маски са значајном корелацијом пада О2 и умора (п < 0.05), а груписане су истовремене појаве реприраторног оштећења и пада О2 (67%), N95 маске и пораст CO2 (82%), N95 маска и пад О2 (72%), Н95 маска и главобоља (60%), респираторно оштећење и пораст температуре (88%), али и пораст температуре и влаге (100%) испод маски. Продужено ношење маски у цијелој популацији може водити ефектима и посљедицама у многим областима медицине.

На овом мјесту, скупили смо више података о штетности маски:

Права наука и истина, о заштитним маскама