Панел дискусија „Породица је стуб друштвене заједнице“, Бања Лука

Након најаве, поводом 15. маја међународног Дана породице, Удружење грађана “Родитељи ЗА права дјеце“ организациона јединица Бања Лука на челу са потпредсједником нашег удружења господином Зораном Вуковићем, организовало је отворену панел дискусију на тему: „Породица је стуб друштвене заједнице“.
Учесници су били чланови   Удружења породица са четворо и више дјеце Републике Српске (4+) из Бањалуке, предсједник Фондације „За породицу“чланови Удружења грађана „Родитељи ЗА права дјеце“, те остала удружења и гости којима је фокус породица и добробит исте.
Циљ организације оваквог догађаја је да кроз сарадњу више сличних удружења, заједно пронађемо начине да јачамо положај породице у нашем друштву и да кроз размјену искустава у раду лакше остваримо циљеве због којих смо основани.
У тешким временима у којима живимо, породица трпи многа искушења и пролази кроз многе тешкоће. Сматрамо да кроз јединство и саборност можемо на најбољи начин дјеловати на добробит свих нас, а нарочито наше дјеце. Овакви догађаји вишеструко су значајни у времену све веће отуђености људи, јер сви ми заједно смо породица у једном ширем смислу. 

Сачувати јединство породице засноване на традиционалним вриједностима, упркос свим тешкоћама и изазовима времена у којем живимо, је порука овог панела.
Надамо се да је овај панел само почетак успјешне сарадње нашег и сличних удружења и да ћемо се и у будућем периоду све више окупљати са циљем заштите породице и наше дјеце.