Како се селективно тумаче епидемиолошке мјере

Како се селективно тумаче епидемиолошке прилике од стране надлежних инстутуција?

Полагање мале матуре (полагање српског језика и математике) према мишљењу Министарства треба пролонгирати до, како се наводи: „побољшања епидемиолошке ситуације“. Та иста ситуација се побољшала када су у питању екскурзије, али није када је у питању провјера знања.

Јавно постављамо питање, када ће се отворено почети говорити на тему колико је психофизичко здравље и знање дјеце претрпило штете у протекле двије године?

Радујемо се и екскурзијама и слављима и нормализацији свих осталих активности, само тражимо да се ствари назову правим именом и да се јавно каже да дјеца нису оспособљена за полагање матурског испита због неадекватне наставе у протекле двије године. То је суштина!

Нашој дјеци нанесена је непоправљива штета у протекле двије године. Једино су се у школама мјере строго поштовале, једино су дјеца кажњавана, застрашивана и малтретирана због маски, дезинфекције и осталих мјера. У другим институцијама мјере нису важиле, па ни у том истом Министарству просвјете и културе које је славило школску славу Светог Саву (чија прослава истовремено у школама није била дозвољена) у пуном сјају и без поштовања икаквих мјера.

А за здравље, знање и двије године покривеног осмијеха наше дјеце неко треба одговарати. Да се не заборави и не понови никада!