Групна тужба (USA) против Gardasil вакцине против HPV (ажурирање из октобра 2022.)

Gardasil HPV Class Action Тужба

За вакцине против HPV,  је моралном дијелу медицинске струке и дијелу родитеља већ дуго познато да ствара штету и да је са њом повезана афера намјештања клиничких података и бројне тужбе у разним државама.

Спајајући појединачне случајеве и истрагу, дошло је у септембру 2022. до обједињавања тужбе родитеља који су изгубили дјецу или имају тешко болесну/оштећену дјецу ради примања вакцине против ХПВ  (прочитати-ажурирање из септембра 2022.)

Необавијештеним родиљима, несвјесним родитељима је надамо се, овај податак  о размјери проблема, довољан да још пажљивије размотре одлуку о томе да ли дијете изложити овој вакцини. Несавјесним министрима здравства, лобистима, педијатрима и љекарима који игноришу податке о штетности, нека суђење из САД буде врста упозорења о суочавању са правним посљедицама промоције штетног, опасног производа и игнорисања истине.

Gardasil HPV Class Action Тужба, мјесечна ажурирања података. можете пратити на овом линку:

Гардасил ХПВ тужбе у САД, адвокатска канцеларија у УСА – ЛИНК ИЗВОРА вијести (превод)

(ажурирање из октобра 2022.)

Иницијална статусна конференција о новоформираном Гардасил МДЛ заказана је за 11. октобар пред МДЛ судијом Робертом Конрадом у западном округу Сјеверне Каролине.

Једна од примарних тачака дневног реда судије Конрада биће избор адвоката који ће радити у водећим одборима тужилаца и избор главног браниоца. Руководећи одбор је тело адвоката које ће доносити стратешке одлуке за све тужиоце у парници.

(ажурирање из септембра 2022.)

Прошлог мјесеца ЈПМЛ је одобрио захтјев за обједињавање свих тужби за вакцину Гардасил против ХПВ-а у нову групну тужбу МДЛ.

Гардасил® је вакцина коју је развила компанија Merck & Co. за превенцију ХПВ-а (хумани папилома вирус). Merck је добио одобрење за Гардасил 2006. године обмањујућим истраживањима која су преувеличала користи и увелике потцијенила ризике и нуспојаве вакцине. Merck је агресивно рекламирао Гардасил користећи тактике застрашивања, лажно оглашавање и политичке лобисте како би потакнуо милионе родитеља да вакцинишу своје адолесцентке Гардасилом.

Сада хиљаде девојчица које су примиле вакцину Гардасил доживљавају озбиљне штетне здравствене последице, а стотине су умрле од последица компликација вакцине.