Озванична сарадња између НКШ БиХ и УГ Родитељи за права дјеце

Протекле три године промијениле су угао гледања „обичног“ човјека на многе појаве и процесе у друштву. Коме можемо вјеровати? Да ли је „јавни интерес“ испред добробити појединца? Како се носити са „новонормалним„ појавама око нас? Како заштитити дјецу и све нас када добијамо многе опречне информације, као на примјер о превентивним здравственим мјерама чија је промоција за вријеме пандемије достигла свој врхунац?! Бригу о свим овим питањима не може да води само једна група људи, чак и када се руководи најбољим интересима друштва у цјелини.

Због свих изазова са којима смо се суочили, грађани БиХ (родитељи, млади, радно способни људи, пензионери, људи разних образовних профила, различитог поријекла, вјере, имовинског и другог статуса…) одлучили су се удруживати, сарађивати, разговарати… са циљем да се на најбољи начин заједно изборе са бројним проблемима данашњег друштва.
Неформална група грађана „Народни кризни штаб БиХ“ са сједиштем у Сарајеву и Удружење грађана „Родитељи за права дјеце“ са сједиштем у Бијељини одлучили су се на заједничку сарадњу, јер су препознали заједнички интерес за интензивнијом сарадњом у борби за основна људска права и слободе.

Интерес свих грађана БиХ је да створе бољи услови живота дјеце и омладине, да се његују породичне традиционалне вриједности, кроз залагање се за поштовање уставом гарантованих основних људских права и слобода и посебне заштите породице, мајке и дијетета од стране свих институција друштва.
Заједничка сарадња ће се реализовати кроз бројне заједничке активности у наредном периоду.

Са вјером да заједно можемо стварати неку љепшу будућност за све нас и нашу дјецу, позивамо се суграђане и институције да подрже активности које НКШ И РЗПД буду предузимали у наредном периоду.

Заједно за љепшу будућност свих нас…
Удружење грађана „Родитељи ЗА права дјеце“ и Народни Кризни штаб БиХ