Како однеговати малолетног преступника?

1. Почните да детету дајете све што зажели још док је беба. На тај начин ће одрасти у убеђењу да је цео свет дужан да му угађа.

2. Кад почне да користи ружне речи, смејте се. Тако ћете га убедити да је то баш слатко. На овај начин ћете га још подстаћи да користи и “слађе” изразе, од којих ће вам се касније вртети у глави.

3. Немојте га водити у цркву, нити му говорити о Богу и вери. Сачекајте да одрасте, па да се само определи.

4. Не користите речи као што су: “то није добро”, “то не ваља”. Могу да изазову код вашег мезимца комплекс кривице. Ово ће му бити од користи и кад одрасте, када се нађе у полицији због, на пример, крађе аутомобила, јер ће моћи да убеди себе како је читав свет и цело друштво против њега, да га сви неправедно гоне.

5. Скупљајте за њим све што остави у нереду – књиге, ципеле, одећу. Радите све уместо њега, да би научио да сваку одговорност увек пребацује на другога.

6. Дозвољавајте му да чита све што му падне у руке. Водите рачуна да вам посуђе увек блиста, али допуштајте детету да му се ум храни свакојаким смећем.

7. Свађајте се што чешће са вашим брачним другом, по могућству у присуству детета. Кад се породица једног дана растури, то за њега неће бити никакво изненађење.

8. Увек дајте детету онолико џепарца колико тражи. Не допустите ниакда да сам заради нешто. Кад сте се ви толико мучили, не мора он.

9. Задовољавајте све његове прохтеве и хирове у погледу хране, пића и сваке друге угодности. Постарајте се да сваки његов телесни прохтев буде испуњен. У противном, може дете да се исфрустрира… Држите му страну и кад нешто скриви код суседа, наставника, или код полиције. Сви су они пуни предрасуда према вашем детету!

10. Кад једног дана западне у стварне проблеме, оправдавајте себе и реците: “Никада нисам могао/могла да изађем на крај с њим…”

11. Припремите се на живот пун бола, јер ћете га неминовно имати.