Детектован „вишак смртности“ у неким државама који имају ажуран систем праћења

Статистички вишак смртности детектован је у неким државама који имају добре, редовне евиденције о природном прираштају становништва (стандардни посао државних завода за статистику), и често додатно изграђене системе „здравственог упозорења“ (веза са подацима које дају здравствене установе).  Системи „здравственог  упозорења“ имају за циљ да се укрсте статистички подаци са терена у одређеном временском размаку, како би се открили слабо видљиви, а ипак масовни здравствени проблеми популације и организовала реакција на проблем. Намјена таквог система је детекција појаве „тихе“ болести (могући биолошки напад,  пораст професионалних или регионалних -ендемских болести за које треба открити узрок, брза детекција пандемије итд. ) како би се могла понудити и стручна рјешења.

Државе које имају највише вакцинисаног становништва, имају недавни статистички „вишак смртности“ који не могу да објасне, који се појавио након јењавања пандемије Ковид-19 и има корелацију са вакцинацијама, а то су нпр. Јапан, Израел, Италија, УК, Аустрија, Аустралија, Швајцарска и Њемачка. Посебно забрињава пораст смртности у млађој популацији, који медији покушавају да објасне разним образложењима.

 

Јапан, примјер:

7.4.2023. Јапан: Дуплиран вишак смртних случајева 2022. године

16.3.2023 Јапанска влада позвана да хитно открије истину о мРНК и 210.000 прекомерних смртних случајева

Уједињено Краљевство, примјер:

Детектован и игнорисан вишак смрти око 1000 људи седмично (међу њима пораст смрти младих људи у УК). Супротно очекивању, УК ће прекинути јавне седмичне објаве о праћењу одређених медицинских статистика.

2.1.2023 GB News – James Wells, бивши шеф тима у „Заводу за националну статистику Уједињеног Краљевства“, преведено:

 

 

 

Њемачка, примјер

Поређење земаља јануар 2022: ток вишка морталитета и ток допунских вакцинација недељно у Немачкој, Израелу, Аустрији и Швајцарској. Видљив је пораст смртности у наведеним државама у корелацији са дистрибуираним „бустер“ вакцинама („појачавачима“) против Ковид-19:

Прочитајте више на апелу њемачких љекара:

Седам аргумената против обавезне вакцинације. Љекари њемачком Бундестагу јануар 2022

Број смртних случајева је за 26% већи него пре пандемије

Age-stratified COVID-19 vaccine-dose fatality rate for Israel and Australia