HPV vaccine on Trial- Вакцина против ХПВ-а на суђењу

„Вакцина против ХПВ-а на суђењу- Тражење правде за ИЗДАНУ генерацију“ (The HPV Vaccine On Trial: Seeking Justice For A Generation Betrayed)

Превели смо ријеч „trial“ као „суђење“, има више значења: проба, искушење итд. од којих сви одговарају као дио наслова.

Ова изузетна књига из 2017. године описује глобалне напоре да се прода Гардасил, пут од проналаска, пролаза кроз регулаторне „лавиринте“, до детаљног описа порицања и одбацивања пријављених опасних посљедица и смрти, а открива и огроман профит који су фармација и проналазачи пожњели.

Аутори Мери Холанд, Ким Мак Розенберг, Ајлин Ајорио анализирају податке о клиничким испитивањима, владина одобрења, оглашавање и рекламе, те извјештаје о огромним здравственим посљедицама које су усљедиле у земљама као што су Јапан, Аустралија, Колумбија, Индија, Ирска, Велика Британија и Данска. Књига цитира низ научних студија.

Нажалост, књига није преведена на наш језик. Ево неколико рецензија:

„Читалац ће видети истину: медицинско особље недовољно пријављује нежељене ефекте, док је све већи број родитеља који туже произвођаче и владе због изазивања доживотних хендикепа, чак и смрти, њихових најмилијих. Заправо, ово је трагичан пример да различити сегменти нашег друштва, широм света, стављају економске интересе испред здравља и заштите наше млађе генерације. Честитам ауторима ове књиге, који показују свету овај скандал.”
—Luc Montagnier, МД, добитник Нобелове награде за откриће вируса ХИВ-а

„Можда сте чули да клиничка испитивања ХПВ вакцине (која су укључивала хиљаде деце) нису укључивала физиолошки плацебо у контролној групи. То је само врх леденог брега који аутори разјашњавају.”
—Shira Miller, МД, оснивач и председник, Лекари за информисани пристанак

„’Да ли да дамо ХПВ вакцину?’ је етичко питање. Добра етика почиње добрим чињеницама. Аутори „Вакцина против ХПВ-а на суђењу“ спровели су мукотрпна истраживања, а њихова књига је богат извор чињеница. Њихова књига указује на забрињавајуће сукобе интереса истраживача ХПВ вакцина и оних који су о томе писали. То је убедљив доказ да би притисак на обавезну вакцинацију против ХПВ-а требало да престане и да ХПВ вакцинација појединца треба да прати само процес информисаног пристанка у коме се пацијентима говори о предностима и ризицима.
—Alvin H. Moss,, МД, Центар за здравствену етику и право, Универзитет Западне Вирџиније

„Пошто сам радио на студијама вакцинације против ХПВ-а у Данској, а потом и са пацијентима са тешким инвалидитетом који свој поремећај приписују могућим нуспојавама вакцинације, истовремено је фасцинантно и застрашујуће читати тако детаљно разоткривање погрешних процеса и скривених чињеница иза развоја и маркетинга вакцине. Узбудљива књига коју свако треба да прочита пре него што размисли о вакцинацији.”
—Jesper Mehlsen, МД, виши медицински консултант, Данска

„Ако вам је стало до здравља и будућности ваше деце, ову књигу морате прочитати. Књига потврђује одобрење ХПВ вакцине без икаквих адекватних безбедносних студија. Негирање великог броја оштећене деце од стране америчких власти је једнако ономе што доживљавамо у Европи. Ова књига је застрашујућа за читање. Нажалост, то није фикција. То је чињеница.”
—Karsten Viborg, председник, Жртве ХПВ вакцина, Данска

Прочитајте више рецензија на овом линку.