Акција- Уклонимо пандемијска средства и бесмислене поруке страха и трауме

На иницијативу родитеља чија дјеца похађају основне и средње школе у Републици Српској, покренута је акција „Уклонимо пандемијска средства и бесмислене поруке страха и трауме“ и у току је прикупљања потписа подршке родитеља и симпатизера.

Сви који сматрају да су плакати са порукама „Не дијели ужину“, „Не дијели прибор“, „Држи дистанцу“  и  сви остали окачени током пандемије… вишеструко штетни за дјецу, као и дезинфекциона средства чији је садржај непознат родитељима, а која су и даље у школама (иако никакве друге мјере у јавним установама више не важе), могу подржати акцију коју је Удружење Родитељи за права дјеце предузело.

Потребно је само да у нашој Viber групи (уђите у групу) или у коментарима на Facebook напишете поруку са именом и презименом и градом односно мјестом у коме живите. Ваша имена и презимена ће бити додата на захтјев који ћемо упутити надлежном министарству, те другим релевантним институцијама са захтјевом да се дезинфекциона средства и плакати са штетним порукама уклоне из школе.

Податке прикупљамо до краја ове седмице, те ћемо у понедјељак 26. децембра слати дописе, уколико буде довољно заинтересованих.